AFLYST – Nivaagaard er lukket pga. corona-situationen

Enhedslisten i Frederikssund indbyder lørdag den 14. marts medlemmer og sympatisører til et besøg på Nivaagaards malerisamling for at opleve udstillingen:

»Hans Scherfig. Myter og drømme«

Museet skriver i deres pressemeddelelse om udstillingen:
»Med forårets store særudstilling inviterer Nivaagaards Malerisamling publikum i alle aldre til et første møde eller et kært gensyn med Scherfigs vidunderlige univers. Udstillingen »Hans Scherfig. Myter og  Andersen Andersen« er en hyldest til maleren og forfatteren – og til naturen og den biodiversitet, der i dag er truet. Scherfig er mere aktuel end nogensinde …«

Dagens program:
Vi mødes på Nivaagaard, Gammel Strandvej 2, Nivå.
Kl. 12.00: De, der har lyst, mødes og spiser frokost i museets café.
Kl. 13.00: Vi ser udstillingen.

Enhedslisten i Frederikssund betaler entréen, men mad og drikke er for egen regning

Pelle Andersen Harild (Enhedslisten) giver under besøget en kort introduktion til Hans Scherfig, som bl.a. er kendt for sine romaner (Det Forsømte Forår, Frydenholm, Den Forsvundne Fuldmægtig, Idealister o.s.v.) og for sine bidende kommentarer i især Land og Folk.  Han var medlem af DKP fra 1932 og indtil sin død i 1979. Men på Nivaagaard skal vi ikke stifte bekendtskab med satirikeren og samfundskritikeren Scherfig, men med hans dejlige, farvestrålende dyrebilleder, hvor drømmen om en bedre verden, hvor planteædere lever fredeligt sammen, træder frem. Scherfig har aldrig selv besøgt junglen eller savannen, men har fundet sin inspiration i Botanisk Have og Zoologisk Have i hans barndoms og ungdoms København.

Tilmelding senest den 10.marts 2020 til  Pelle.andersen.harild@gmail.com

Angiv om du har ledige bilpladser eller brug for transport.
– Og om du vil deltage i frokosten.

Alle medlemmer af og sympatisører med Enhedslisten er velkomne!