Mennesket før systemet

Erik Andersen fra Skibby stiller op til byrådet for Enhedslisten i Frederikssund ved efterårets kommunalvalg. Erik vil have mennesket i centrum på dagpengeområdet.
Erik fortæller her lidt om sig selv:
Jeg hedder Erik og er 52 år.
Igennem mit liv har jeg prøvet meget forskelligt fra soldat til virksomhedsejer med 20+ ansatte.
Oprindeligt er jeg uddannet bygningsmaler, men det fandt jeg hurtigt ud af, at jeg ikke var så god til, så derfor slog jeg mig først ind på militærvejen, og derefter salgsvejen.
Jeg stammer oprindeligt fra Slagelse, men i de sidste 20 år har jeg boet her i området, Kyndby, Skuldelev og de sidste godt 10 år i Skibby.
Når jeg bliver spurgt om, hvorfor jeg dog vælger at “stikke hovedet frem” ved at stille op til et valg, så er svaret ret ligetil.
Jeg føler nærmest, at det er en “borgerpligt” at involvere sig i politik og sit lokalområde, og så føler jeg en stærk interesse især indenfor det socialpolitiske område. Når vi i Enhedslisten siger »Mennesket før systemet«, så betyder det bl.a. at mennesket skal sættes i centrum på sygedagpengeområdet. Syge mennesker bliver ikke raske af at blive tvangsaktiveret, fattige eller mistænkeliggjort. Hovedsigtet på sygedagpengeområdet må og skal være, at hjælpe folk igennem en svær tid. 
Til daglig arbejder jeg som pedel/praktisk gris i et svømmebad, hvor jeg nyder kontakten til både gæster og håndværkere.
Når jeg har fri bruger jeg min tid i hjemmet, primært.
Jeg har 3 voksne børn og en hustru, der samtidig er grunden til, at jeg flyttede fra Slagelse til Hornsherred.
Mvh. Erik Andersen
Kandidat for liste Ø