Der er nok at tage fat på …

Rasmus Petersen er spidskandidat for Enhedslisten i Frederikssund, når der til efteråret er valg til byrådet.

Rasmus fortæller her lidt om sig selv:

Jeg er 40 år og bosat i Jægerspris.

Jeg er uddannet cand.pæd. i pædagogisk psykologi og arbejder til dagligt på Balsmoseskolens kompetence center. Vi har primært indskrevet elever med diagnoser indenfor autismespektret. Jeg er far til Idun på 1 og Frej på 4 år. Derfor er jeg naturligvis interesseret i forholdene i daginstitutionerne.

I min fritid laver jeg Historisk kulturformidling og jeg er medlem af en vikingegruppe, der laver kampopvisninger for museer. Efter Corona indtraf har jeg taget min gamle rollespilshobby op. Én gang om ugen mødes jeg og 3 venner online og nørder eventyr for fuld skrue.

Frederikssund har mange udfordringer: Motorvej, grusgrave, natur, miljø og biodiversitet. Arters forsvinden, forurenet drikkevand og kemikalier i jorden.
Der er rigelig med opgaver, der har fået for lidt opmærksomhed indenfor det grønne område, og den udvikling vil jeg være med til at kæmpe for i byrådet. Frederikssund SKAL i en grøn retning.

Udover det grønne, er der masser af udfordringer at tage fat på i den social retning: Centraliseringen af skolerne, normering i daginstitutioner, rekruttering og uddannelse af kvalificeret personale, medarbejderrotation, sager omstødt af ankestyrelsen, bedre tilbud til unge. Frederikssund kommune SKAL gøre det bedre.

Vi skal også gøre denne smukke del  af Danmark til et fantastisk sted at bo. Fx kan vi hente inspiration i nabokommunerne. Kigger man syd over, er der den økologiske kommune Lejre. Man kunne kigge nord eller syd til Halsnæs og Roskildes kulturliv. Der er mange muligheder for at lade sig inspirere, det er bare med at komme i gang!